Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

населені пункти

П'ятниця, 13 травня 2016, 12:49

В Україні залишилося перейменувати ще 229 населених пунктів

населені пункти

Наразі оновлено вже більше ніж половину назв населених пунктів, що підпадають під декомунізацію.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як заявили в Українському інституті національної пам'яті, після того, як 12 травня Верховна Рада проголосувала за перейменування 361 населеного пункту та 14 районів залишилося перейменувати ще 299 сіл.

"Декомунізація триває, нові назви отримали вже більше ніж половина з тих, що підпадають під дію декомунізаційного законодавства. Наступним кроком має стати перейменування решти 299 населених пунктів, зокрема Дніпропетровська та Кіровограда", – наголосив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович.

Нагадаємо, станом на лютий цього року Україні було перейменовано у рамках декомунізації 47% радянських назв: 1028 вулиць в обласних центрах та п'ята частина міст отримали нові назви.

Також 9 квітня Верховна Рада заборонила використання комуністичної символіки. Депутати підтримали закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.