Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Українська Галицька партія

Вівторок, 24 травня 2016, 11:21

Галицькі сепаратори кошмарять українські паспорти

Українська Галицька партія

Українська Галицька Партія пояснила механізм заміни паспортів старого зразка на нові, але без російської мови.

Про це провідомила прес-служба політсили.

Як зазначається у повідомленні, партія разом з громадським активістом Святославом Літинським допомагатиме громадянам України поміняти внутрішні паспорти, в яких інформацію про власника продубльовано російською мовою, на нові, без російської мови.

Для цього на офіційному сайті партії оприлюднено покрокову інструкцію:

1. Щоб звернутися по заміну українського паспорта, він повинен мати очевидні пошкодження. До прикладу, Ваше ім’я та прізвище іноземною мовою може бути замальоване маркером. При цьому документ залишається дійсним, але підлягає обміну.

2. Далі потрібно звернутися до районного відділення Державної міграційної служби України, заявити, що Ваш паспорт пошкоджений і Ви хочете його замінити. Окремо вкажіть у заяві прохання заповнити документ виключно українською мовою (без дублювання російською на другій сторінці паспорта). Цю заяву слід надіслати рекомендованим листом із повідомленням про вручення. Протягом 14 днів має надійти офіційна відповідь відділу ДМС, у якій буде вказано спосіб обміну або ж відмову ДМС видати Вам новий паспорт, заповнений лише українською мовою. Якщо у Вашій заяві – відмова, варто переходити до наступного кроку.

Важливо: ніде не заповнюйте свої ім’я та прізвище іншою мовою, ніж українська. У випадку, коли Вас ознайомлюють із написанням Вашого прізвища та імені іншою мовою, ніж державна, треба написати: «Не можу підтвердити правильність написання. Прошу видати мені паспорт виключно українською мовою». Або ж так: «Не володію цією мовою. Прошу видати мені паспорт лише українською».

3. Наступний крок – оскарження цієї відмови в суді. Після того, як Ви отримали відповідь-відмову від ДМС, скласти позов та заповнити всі необхідні документи, а також – подати їх до суду і відстояти право отримати паспорт громадянина України державною мовою. Під час подачі документів до суду та протягом судового процесу партія обіцяє надавати юридичну консультацію.

Нагадаємо, що викладач ЛНУ ім. І. Франка та помічник народного депутата Ігоря Васюника, Святослав Літинський, торік через суд зумів замінити паспорт громадянина України, на новий без російської мови. З 11 січня цього року в Україні видають нові пластикові паспорти, де записи вносять на українській та англійській мовах.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.