Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Електронне урядування Львова

Середа, 25 травня 2016, 15:51

У Львові верифікація на електронні петиції здійснюватиметься через BankID

Електронне урядування Львова

Такий спосіб авторизації збираються запровадити впродовж двох тижнів. Нововведення запобігатиме штучному збільшенню кількості підписів.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник Управління інформаційних технологій, Тимофій Александронець. Він продемонстрував аналіз електронної петиції про звільнення Інни Свистун на предмет "накрутки" підписів. Після розгляду  на комсії законності ЛМР цю петицію депутати направили до ІТ-управління міськради. За результатами аналізу визначено електронні пошти, за рахунок яких петиція штучно набрала 1000 голосів, – їх внесено до "чорного списку" та не враховуються. А петиція вважається такою, що не набрала 1000 підписів. Зазначимо, що Інна Свистун була також присутня на прес-конференції під час представлення аналізу штучно набраних підписів.

«Зараз BankID працює в особистому кабінеті мешканця, на сайті "IGov". Плануємо також розробити можливість додавати до петицій відео, коментувати їх.» – поділився планами Александронець.

За словами експерта Держагенства електронного урядування, Яніки Мерило, зараз можливість авторизовуватись у системі BankID є через "ПриватБанк" та "Ощадбанк". Однак для тих, хто не є клієнтом цих банків передбачено також електронний цифровий підпис, що видає Міністерство юстиції. У Львові зареєстровано більше сімдесяти тисяч фізичних осіб-підприємців, які мають ЕЦП. У планах також прив'язати ЕЦП до мобільних телефонів, карток львів'янина. 

Виконуючий обов'язки начальника міського управління "Секретаріат ради" Юрій Лукашевський прозвітував, що протягом трьох місяців львів'яни зареєстрували понад 500 елетронних петицій, з них шістнадцять таких, що набрали 1000 підписів, 9 з яких вже отримали відповіді. 148 петицій є на розгляді міської ради. Серед українських міст, що користуються можливістю написання електронних петицій Львів лідирує за кількістю петицій та підписантів. Ті петиції, що не набрали 1000 голосів протягом шістдесяти днів, архівуються та зникають з сайту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.