Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

децентралізація

Середа, 21 вересня 2016, 11:35

П'яти районам Львівщини затвердили план із об'єднання у громади

децентралізація

Йдеться про Бродівський, Перемишлянський, Старосамбірський, Городоцький та Жидачівський райони.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора під час засідання комісії з питань дорожнього господарства облради був розглянутий проект перспективного плану семи районів, п’ять з яких уже отримали схвалення комісії.

«Сьогодні члени нашої комісії підтримали проект перспективного плану Бродівського, Перемишлянського, Старосамбірського, Городоцького та Жидачівського районів. Певних узгоджень та додаткових обговорень потребують два проекти по Сколівщині та Стрийщині», – зазначив голова комісії, депутат Володимир Саган.

За його словами, впродовж кількох місяців відбувався процес формування потенційних громад, які б були потужними та інвестиційно привабливими.

Нагадаємо, у листопаді 2015 року уряд затвердив перспективний план формування територій громад у Львівській області, згідно з яким передбачається створити 85 громад: 41 міську, 21 селищну та 23 сільських. Станом на сьогодні на Львівщині створено 16 об’єднаних територіальних громад.

Також у рамках обговорення проекту перспективного плану громад Львівщини ще на початку літа стало відомо, що у Перемишлянському районі планують створити дві громади, у Городоцькому – три, у Бродівському – п'ять, у Старосамбірському – вісім, у Жидачівському – дві.

Однією із найперспективніших громад Львівщини є Гніздичівська громада. Варіанти побували у Жидачівському районі, де й дізнались, як живеться Гніздичівській об'єднаній територіальній громаді майже рік після виборів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.