Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

НДІ

lv.npu.gov.ua

Вівторок, 27 грудня 2016, 15:53

Двох посадовців науково-дослідного інституту затримали на хабарі

НДІ

Заступник директора та начальник лабораторії отримували хабарі за видачу сертифікатів відповідності авто вимогам стандартів ЄВРО-5.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області. 

Відтак, правоохоронці припинили схему системного одержання хабарів під час сертифікації авто ввезеного з-за кордону, організованою посадовцями науково-дослідного інституту.

Як йдеться у повідомленні, один із заступників директора НДІ та начальник лабораторії за видачу сертифікатів відповідності транспортних засобів вимогам стандартів ЄВРО-5, що були ввезені в Україну, вимагали хабарі, а до цієї схеми залучили посередника, який допомагав вирішувати "проблеми" автовласників.

Хабарників затримали під час отримання ними чергового хабара за видачу сертифікату відповідності, у них вилучили 11,8 тисяч гривень.

Зазначимо, санкція ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.