Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісове господарство Львівщини

Середа, 4 січня 2017, 11:51

З Львівщини незаконно вивезли більше 200 вагонів лісу

лісове господарство Львівщини

Засуджено одного із співучасників злочинної групи, які здійснювали незаконний експорт лісу на Львівщині.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, Городоцький районний суд області завершив судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо організації незаконного експорту лісопродукції в країни Євросоюзу.

Як було доведено, злочинець створив фіктивну фірму для прикриття незаконної діяльності з отримання «Сертифікатів про проходження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій» із реальними підписами та мокрими печатками Львівського обласного управління лісового господарства, що дозволяло безперешкодно вивозити ліс за кордон.

Також він ухилився від сплати податків на понад 680 тис грн.

Зазначимо, власник цієї фіктивної фірми є співучасником створення однієї із п’яти спеціально зареєстрованих на території Львівської та Волинської областей фіктивних фірм, які на підставі підроблених первинних документів про походження деревини, отримали більше 200 сертифікатів. Завдяки цьому було незаконно вирубано більше 12 тисяч кубів різних порід дерев, що відповідає 200 вагонів деревини, загальною вартістю 30 млн грн.

Злочинця оштрафовано на 34 тис грн, також суд стягнув з нього 683 тис грн несплачених податків.

Нагадаємо, правоохоронці викрили схему вирубки та експорту лісу у серпні 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.