Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

посвідчення водія

silske.org

Четвер, 26 січня 2017, 14:43

МВС планує змінити термін видачі посвідчень водія

посвідчення водія

Посвідчення водія видаватимуть на 5 та 15 років.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

В Україні планується внести зміни до процедури отримання та користування посвідченням водія. Йдеться про видачу єдиного типового посвідчення водія, що відповідає європейським вимогам, зі встановленим мікрочіпом для захисту від підробок.

"Наразі у Головному сервісному центрі МВС працюють над розробкою законопроекту щодо імплементації директиви 2006/126/ЄС про посвідчення водія. Ми користуємося досвідом європейських країн. Нові впровадження спрямовані, насамперед, на підвищення безпеки на дорозі", – зазначила заступник міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва.

Відтак, у посвідченнях водія з’являться додаткові категорії, а термін їхньої дії становитиме від 5 до 15 років залежно від категорій. Зокрема, водії категорії "В" зможуть користуватися своїм посвідченням 15 років, а от водії категорії "С" та "D" – лише 5 років. Після завершення терміну дії водій мають пройти медичний огляд для перевірки психофізичної відповідності.

Як наголосили у міністерстві, водії, які на момент прийняття нових правил матимуть посвідчення водія із терміном дії на 30, 50 років та безстрокові, зможуть користуватися посвідченням відповідно до вказаного у них терміну.

Нагадаємо, у лютому минулого року уряд зменшив кількість документів, необхідних для отримання посвідчення водія.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.