Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Понеділок, 30 січня 2017, 16:33

Синютка перевірить законність встановлення маданчиків для сміття у Львові

львівське сміття

Йдеться про 5 ділянок у кожному районі Львова, які функцінуватимуть як станції перевантаження відходів.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні голова Львівської ОДА Олег Синютка доручив з'ясувати законність встановлення сміттєперевантажувальних майданчиків і сміттєпресувальних ліній на території Львова, а також провести контроль за дотриманням всіх екологічних норм

"Вважаю, що рішення сесії міської ради про виділення 5 земельних ділянок на території міста Львова для переробки ТПВ прийнято передчасно і без дотримання відповідної екологічної експертизи та проходження процедури громадських слухань. Тому необхідно перевірити ці земельні ділянки на предмет відповідності екологічним нормам і перевірити інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю, якщо на цих ділянках вже звели споруди для переробки ТПВ", – нагоосив Олег Синютка.

За його словами, необхідно спочатку провести громадські слухання, і лише після цього облаштовувати сміттєперевантажувальні майданчики та сміттєпресувальні лінії на території міста.

Він також повідомив, наразі що керівник аеропорту "Львів" звернувся з клопотанням про те, що одна із 5 земельних ділянок розташована на курсі злету та посадки літаків, що на може загрожувати безпеці діяльності міжнародного летовища.

Нагадаємо, на Водохреща депутати Львівської міськради проголосували за створення у кожному районі Львова майданчиків, які функціонуватимуть як станції перевантаження відходів та надання ЛКП "Львівспецкомунтранс" землі на вул. Стрийській, 193 та вул. Шевченка, 327г для перевантаження та брикетування сміття.

Зразу після прийняття цього рішення активісти перекрили вул. Шевченка, протестуючи проти створення майданчиків для сміття у межах міста.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.