Землі довкола Жовківського костомельного рекультивують

Понеділок, 6 лютого 2017, 18:46

Йдеться про 50 га території, у якій захоронювали рештки тварин.

Про це повідомив під час звіту про виконану в 2016 році роботу директор Департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

Цього року заплановано провести рекультивацію 50 га землі довкола Жовківського костомельного заводу.

"Там пройшла зміна керівництва, впорядковано територію й минулого тижня на був керівник відомства з Києва. Напрацьовано комплекс заходів із запуску підприємтсва і пошуку відповідних коштів. На території села Боянець завдяки тому, що ми виїжджали з Державною екологічною інспекцією, громадськими інспекторами, в липні унеможливили заїзд транспортних засобів до несанкціонованого скотомогильника й до цього часу звернень від громадян до нас не поступає", – прозвітував Руслан Гречаник.


Нагадаємо, що у червні у рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини", журналісти Варіантів зафіксували, що довкола костомельного заводу поблизу Жовкви є велика кількість ям, у яких закопують рештки тварин. Про це йдеться у публікації "Крематорій на свині".

Зауважимо, що про забруднення земель біля заводу слідчим Жовківського відділення поліції було відомо у березні 2016 року.

Мітки: відео, Жовківський костомельний завод, рекультивація, руслан гречаник, Укрветсанзавод