Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

Четвер, 9 лютого 2017, 14:27

Громадські слухання щодо будівництва сміттєпереробного заводу на Львівщині відбудуться не раніше літа

львівське сміття

Тільки в травні у Львівській ОДА визначаться із земельною ділянкою та переможцем конкурсу, який і будуватиме сміттєпереробний завод.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, передає кореспондент Варіантів.

"Спочатку потрібно відкрити тендерні пропозиції і побачити технологічний процес і ті можливості, які пропонує компанія. Після цього ми зможемо уточнити, який саме об’єкт і на якій земельній ділянці пропонує конкретна компанія збудувати. Після цього ми вже підемо до людей та проведемо громадські слухання", – розповів Олег Синютка.

Зазначимо, на конкурс із будівництва сміттєпереробного заводу подалися 5 компаній, серед яких є представники Польщі та Чехії.

Зараз стартує другий етап конкурсу, на якому спеціальна комісія, яку створили при Львівській облдержадміністрації, розглядатиме пропозиції від потенційних інвесторів.

І за словами Олега Синютки, приблизно у травні тільки визначаться з переможцем, технологією, за якою функціонуватиме завод, та самою земельною ділянкою.

Відтак, громадські слухання з місцевими мешканцями відбудуться не раніше, ніж у червні.

"Люди розуміють, що на їхніх землях не можна робити ще одне сміттєзвалище, проте вони також усвідомлюють, що без переробки твердих побутових відходів нам не обійтися. І це правтльно, що люди хочуть, абі такі процеси відбувалися за їхньої участі, вони хочуть розуміти, що і як відбуватиметься у тому середовищі, де вони проживають. Думаю, що такі громадські слухання без мене не обійдуться", – додав Синютка.

Нагадаємо, що у листопаді минулого року облдержадміністрація обрала три земельні ділянки для будівництва майбутнього сміттєпереробного заводу: у Яворівському, Миколаївському та Дрогобицькому районах.

Проте вже на прикінці січня під час свого візиту до Львова Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виділив землю Яворівської "Сірки" міській раді для облаштування полігону ТПВ.

Також раніше Олег Синютка заявляв, що громадські слухання щодо спорудження сміттєпереробного заводу відбудуться навесні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.