Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пам'ятка архітектури у Глинянах

П'ятниця, 10 лютого 2017, 10:13

Минулого року на Львівщині відновили 14 пам'яток архітектури

пам'ятка архітектури у Глинянах

У 2016 році Львівщина отримала  11 млн грн на охорону і збереження культурної спадщини.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Як заявила під час звіту т.в.о. директора департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА Оксана Ткачук, ця сума є найбільшою серед регіонів України і рекордною для Львівщини.

За ці кошти в області виконали ремонтні, протиаварійні і реставраційні роботи на 14 пам’ятках архітектури, здійснили дослідження і впорядкування історичних поховань у 10 районах.

За її словами, у 2016 році також вдалосявиготовити 130 паспортів для архітектурних, історичних та щойно виявлених пам’яток, а також відремонтувати 7 дерев’яних храмів: у с. Заболотці Бродівського району, с. Лопушанка і с. Матків Турківського району, с. Сприня Самбірського району, с. Фусів Сокальського району, с. Дмитровичі Пустомитівського району та Дрогобичі.

Крім цього було виготовлено проектно-кошторисну документацію для реставрації 13 надбань архітектури, розпочато першочергові протиаварійні та реставраційні роботи пам’яток у с. Дернів і с. Батятичі Кам'янка-Бузького району, смт. Підкамінь Бродівського району, смт. Поморяни Золочівського району та у містах Буську і Дрогобичі. 

"Серед інших завдань, реалізованих у 2016 році, було дослідження і впорядкування історичних кладовищ та меморіалів на території 10 районів області", – додала Оксана Ткачук.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.