Підлеглі Гречаника розішлють запити щодо сортування сміття біля Рясного

П'ятниця, 17 лютого 2017, 19:18

Департамент екології ЛОДА дізнаватиметься про отримані "Захід ресурс плюс" документи для можливості сортування сміття на території "Львівхімсільмашу".

Про це сьогодні на зустрічі керівництва ТзОВ "Захід Ресурс Плюс" з активістами Рясного, Білогорщі, Рясної-Руської та головю ГО "Соціальний захист населення та учасників АТО" Лесею Турашвілі заявив начальник відділу екологічної експертизи, нормування атмосферного повітря та поводження з відходами департаменту екології Львівської ОДА Назар Сорока. 

Так, за словами чиновника, ТзОВ "Захід Ресурс Плюс" представило реєстрову картку об'єків утворення і переробки відходів, повідомило Департамент екології, що воно збирається переробляти тверді побутові відходи у певній кількості. Він зазначив, що така реєстрова картка Тє документом, що реєструє підприємство у Міністерстві екології, як таке, що може обробляти відходи.

Назар Сорока роз'яснив:"Якщо берем згідно чинного законодавства, то перш ніж підприємство запрацює, мусять бути громадські слухання, після них – висновки про те що саме має перероблятись. Є ліцензія на утилізацію відходів небезпечних (перший, другий, третій клас), але тверді побутові відхди не відносяться до класу небезпечних. Є державний класифікатор відходів, де зазначено які відходи є небезпеними, а які – малонебезпечниими. До небезпечних відносяться акумулятори, масла, ртутні лампи й батарейки. Решта відходів – малонебезпечні. Для них ліцензії не потрібно."

Він додав, що санітарні зони, де можна облаштовувати певні підприємства визначає Держспоживслужба.

Також Назар Сорока повідомив, що Департамент екології та природних ресурсів надішле запити у інші служби, що займаються наданням погоджувальних документів (Державну екологічну інспекцію, Держспоживслужбу). За його словами відповідь буде за два тижні.

Нагадаємо, що ЛКП "Львівспецкомунтранс", що встановило обладнання для пресування сміття у одному з ангарів також на території "Львівхімсільмашу", не зверталось до Департаменту екології та природніх ресурсів ЛОДА для отримання документів на таку діяльність.

Мітки: відео, департамент екології львівської ода, Леся Турашвілі, львівське сміття, переробка твердих відходів, рясне, сміттєсортувальна лінія, ТзОВ "Захід ресурс плюс"