Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сміттєсортувальна лінія

Фб Мацелюха

Четвер, 14 березня 2024, 11:13

У Новояворівську запустили нову сортувальну лінію

сміттєсортувальна лінія

У Новояворівську вже близько місяця у тестовому режимі працює нова сміттєсортувальна лінія.

Про це повідомляє міський голова Новояворівська Володимир Мацелюх на своїй сторінці у Фейсбуці.

На полігоні твердих побутових відходів у Новояворівську вже близько місяця у тестовому режимі працює нова сміттєсортувальна лінія.

Першочергово запущено процес сортування пластику – ПЕТ-пляшки відділяються від дрібного пластику, з подальшим зменшенням їх обʼєму за допомогою пресу. Далі відсортовані ПЕТ-пляшки транспортуються на підприємства з перероблення.

"Так ми зменшимо навантаження на Новояворівське сміттєзвалище. Також МКП "Новояворівськжитло" зараз вивчає ринки збуту пластику, бо ми зацікавлені отримувати власний дохід, щоб наша громада змогла заробляти на смітті, як це є у всьому світі" – наголосив Володимир Мацелюх.

За його словами, також міськрада облаштувала майданчики для організованого вивозу ТПВ у кожному старостаті.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року стало відомо, що в Новояворівську планують запустити лінію сортування відходів, продуктивність якої становитиме 50 тисяч тонн/рік.

Також у вересні 2023 року поруч з полігоном твердих побутових відходів у Стрию запрацювала нова сміттєсортувальна лінія, яку обласна адміністрація безоплатно передала в комунальну власність громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.