Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа у Львові

П'ятниця, 15 грудня 2023, 14:16

У школах Львова організовуватимуть тренінги з правильного сортування сміття

школа у Львові

У міськраді затвердили програму "Чисте місто" на 2024 рік.

Вчора, 14 грудня, на сесії Львівської міськради депутати затвердили програму "Чисте місто" на 2024 рік. "За" проголосували 49 депутатів.

"З метою розвитку екологічної освіти та поширення культури поводження з відходами у закладах загальної середньої освіти Львівської МТГ міська рада ухвалила: затвердити програму "Чисте місто" на 2024 рік" – йдеться в проєкті ухвали.

Згідно з документом, основними завданнями цієї програми є залучення освітянської громади до культури поводження з ТПВ через організацію навчання та інших просвітницьких заходів у закладах освіти Львівської МТГ та організацію сортування, збору і вивозу відсортованої сировини.

Йдеться про навчання школярів сортувати відходи через екскурсії та екоігри.

"Наша головна мета – просвітництво щодо сортування відходів у місті. Ми це реалізовуватимемо шляхом проведення навчальних тренінгів, проведенням тематичних екскурсій, екоігор та організацією роздільного збору відходів у школах Львівської громади" – пояснив начальник відділу комунікації та просвітництва управління з питань поводження з відходами Роман Яцикович.

Програма "Чисте місто" включає такі етапи:

- напрацювання та друк методичних матеріалів з метою проведення занять, уроків та тренінгів щодо культури поводження з твердими побутовими відходами;

- проведення навчання екологічного спрямування для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Львівської МТГ;

- співпраця з установами, підприємствами, організаціями відповідного спрямування;

- організація та проведення тематичних екологічних заходів, конференцій, форумів;

- проведення екоекскурсій, пов’язаних з утилізацією та вторинним використанням твердих побутових відходів;

- придбання настільних екоігор для вихованців закладів дошкільної освіти та учнів закладів загальної середньої освіти;

- придбання контейнерів для сортування відходів для закладів освіти.

Виконавцями цієї програми призначили управління освіти, управління з питань поводження з відходами Львівської міськради та ЛКП "Львівспецкомунтранс".

Фінансуватиметься програма "Чисте місто" за кошти бюджету Львівської МТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.