Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Овчаренко

scwm.gov.ua

Вівторок, 14 березня 2017, 12:14

Уряд призначив уповноваженого Українсько-польської комісії у справах прикордонних вод

Ірина Овчаренко

Уповноваженим стала голова Держводагентства Ірина Овчаренко.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України від 10 березня 2017 року.

Відтак, для забезпечення виконання міжнародних зобов'язань України у галузі водного господарства на прикордонних водах уряд призначив уповноважених з питань співробітництва на прикордонних водах та їх заступників.

Зазначимо, сьогодні Україна уклалао угоди про співробітництво на прикордонних водах з урядами Словаччини, Молдови, Польщі, Румунії, Угорщини та Білорусії.

Голову Держводагентства Ірину Овчаренко призначено уповноваженим уряду з виконання угод щодо співробітництва в галузі водного господарства на прикордонних водах з урядами Польщі, Угорщини та Словаччини, а першого заступника голови Держводагентства Михайла Хорєва – уповноваженим з урядами Молдови, Румунії та Білорусії.

Нагадаємо, ще у листопаді 2016 року Варіанти писали, що уряд зволікає з призначенням уповноваженого з боку України для засідання міждержавної Українсько-польської комісії у справах прикордонних вод.

А станом на січень цього року постанова щодо призначення уповноваженого з питань співпраці на природоохоронних водах уже була розроблена, однак уряд її не розглядав.

Зазначимо, з 2001 року через забрудненість та зсув берегів цієї річки Україна уже втратила понад 98,5 га території на кордоні з Польщею і може втратити ще 5 284 га.

Варіанти в межах проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини" провели розслідування щодо забруднення довкілля на Львівщині, стан берегів річки Західний Буг та занедбаного стану каналізаційної мережі Львова. Детальніше про це можна дізнатися тут

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.