Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 23 березня 2017, 11:52

Львів готовий платити 300 гривень за одну тонну сміття

львівське сміття

Львівські депутати звернулися до міст України з проханням прийняти сміття зі Львова.

Сьогодні на сесії Львіської міської ради депутатати вирішили звернутися до усіх обласних центрів України з проханням допомогти та прийняти на відходи зі Львова. Це рішення підтримав 41 депутат.

Зокрема, місто просить укласти угоди про прийом сміття протягом наступного року від 600 до 2 тисяч тонн у місяць з різними полігонами в Україні. Вартість за кожну тонну сміття становитиме 300 грн.

"У Львові є фінансові можливості для вирішення цього питання, але на побудову сміттєпереробного комплексу потрібен час. Громада Львова буде вдячна за вирішення цього питання", – наголосив Роман Федишин.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, станом на сьогодні сміття не вивезено з 385 контейнерних майданчиків міста.

Нагадаємо, сьогодні більше 30 активістів пікетують Львівську міську раду, а вчора міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що готовий вкласти бюджетні гроші Львова на створення резервного сміттєзвалища для міст України у Чорнобильській зоні відуження.

Додамо, 16 березня у Покровську Донецької області правоохоронці затримали 5 вантажівок зі сміттям, а поліція відкрила 11 кримінальних справ за фактами незаконного вивозу сміття зі Львівської області.

Після чого Андрій Садовий заявив, що держава закрила останній полігон, куди зі Львова офіційно вивозили сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.