Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Білогорща

Wikimapia

Четвер, 23 березня 2017, 13:06

Львівська міськрада підтримала створення заповідника у Білогорщі

Білогорща

Львівські депутати проголосували за створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Торфовище Білогорща".

Сьогодні на сесії депутати Львівської міської ради проголосували за підтримку петиції "Про необхідність створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Торфовище Білогорща". Це рішення підтримали 54 депутати.

Зокрема, петиція зібрала понад 500 голосів, а збір підписів стартував 25 грудня 2016 року.

Йдеться про створення ландшафтного заказника загальнодержавного значення "Тофовище Білогорща" на площі 119,6 га, який включатиме землі трьох територіальних громад: Рясна-Руської сільської ради – 19,6 га, Зимноводнівської сільської ради – 38,4 га, Львівської міської ради – 61,6 га. 

Нагадаємо, ще у грудні 2016 року Мінекології схвалило створення ландшафтного заказника "Торфовище Білогорща" на Львівщині.

Раніше мешканці Левандівки надіслали клопотання до міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака про створення цього заказника для збереження унікальних торфово-болотних комплексів з високим біотичним різноманіттям.

Окрім депутати Львівської міськради прийняли ухвалу ухвалу про врегулювання питання поводження з відходами на території промзони заводу "Сільмаш" на вул. Шевченка у Львові, у якій йшлося про створення ландшафтного заказника "Білогорська долина" та планувалося передбачити на це кошти із міського бюджету на 2017 рік.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.