Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівьке сміття

П'ятниця, 31 березня 2017, 14:15

Синютка більше не вивозитиме сміття зі Львова

львівьке сміття

Станом на сьогодні у місті очистили усі переповнені сміттям контейнерні майданчики.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Відтак, облдержадміністрація припинила координацію вивозу сміття зі Львова

"Ще 30 березня переповненими залишались 4 контейнерних майданчики твердих побутових відходів, які обслуговує підприємство ЛКП "Львівспецкомунтранс". І станом на сьогоднішній ранок вони вже забезпечили вивезення. Я вважаю, що міській раді, після вивезення усього сміття, треба взяти це питання знову на свою відповідальність", – заявив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

За його словами, частина полігонів області все ще продовжує приймати львівське сміття.

"Якщо потрібне буде втручання облдержадміністрації, то ми готові забезпечити необхідну координацію щодо продовження вивезення частини сміття з міста на обласні полігони", – додав Олег Синютка.

Нагадаємо, раніше Львівська ОДА домовилася з керівниками міст області щодо одноразового розміщення львівського сміття. А 23 березня під час сесії Львівської міськради депутати вирішили звернутися до міст України з проханням прийняти сміття зі Львова.

Адже у середині березня стало відомо, що через критичну ситуацію зі сміттям, у Львові можуть тимчасово закрити продуктові ринки.

Додамо, 17 березня останній полігон, що у Донецькій області, відмовився приймати львівське сміття, а поліція відкрила 11 кримінальних справ за фактами незаконного вивозу сміття зі Львівської області.

Також правоохоронці розслідують факт змови службових осіб фірм, які здійснюють вивезення твердих побутових відходів зі Львова.

Загалом у 2016 році Львів витратив 122 млн грн на вивезення сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.