Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ігор Яворський

П'ятниця, 31 березня 2017, 16:39

Борислав відмовляється приймати львівське сміття

Ігор Яворський

Загалом у Борислав завезли 2400 тонн сміття зі Львова.

Про це сьогодні повідомив міський голова Борислава Ігор Яворський, передає кореспондент Варіантів.

Як зазначив Ігор Яворський, Борислав прийняв вже близько 2400 тонн львівського сміття. Враховуючи те, що місцевий полігон розташований у межах населеного пункту, він вважає, що така кількість є досить великою.

"Як тільки в Бориславі дізналися про те, що львівське сміття вкотре буде в’їжджати до нас, люди просто пішли на крайні заходи. Вже понад тиждень в’їзд на сміттєзвалище є перекритим через блокування, маємо повне незадоволення мешканців. Особисто в мене вже закінчилися аргументи, за допомогою яких попередні рази вдавалося переконувати людей у тому, чому ми повинні приймати сміття зі Львова. А в самих мешканців закінчилося розуміння", – розповів Ігор Яворський.

За його словами, з 2010 року бориславський полігон твердих побутових відходів орендує приватна компанія, яка займається захороненням відходів. І вона виступила за те, аби спорудити на землях звалища сміттєсортувальну лінію.

"Власники цієї компанії мають розроблене містобудівне проектування на будівництво сміттєсортувального заводу. Але через трагедію у Грибовичах депутати схиляються до думки, що давати дозвіл на будівництво сміттєсортувальної лінії у межах Борислава, є недоцільно", – зауважив Ігор Яворський.

Нагадаємо, сьогодні облдержадміністрація припинила координацію вивозу сміття зі Львова. А голова ОДА Олег Синютка звинувачує Андрія Садового у дезінформуванні мешканців щодо стану накопичення сміття у місті.

17 березня останній полігон, що у Донецькій області, відмовився приймати львівське сміття, а поліція відкрила 11 кримінальних справ за фактами незаконного вивозу сміття зі Львівської області.

Загалом у 2016 році Львів витратив 122 млн грн на вивезення сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.