Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

універмаг на площі Ринок

Середа, 12 квітня 2017, 12:30

Облрада визначилася із універмагом на площі Ринок у Львові

універмаг на площі Ринок

Приміщення приватизують шляхом викупу.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Вчора на засіданні комісії з питань комунального майна та приватизації Львівської облради депутати вирішили приватизувати шляхом викупу приміщення колишнього універмагу на пл. Ринок, 32 у Львові.

"Іншого шляху, ніж приватизувати приміщення на площі Ринок, 32 і дати можливість його викупити орендарям наразі немає ні в правовому полі, ні з практичної сторони. Це питання ґрунтовно вивчали юристи, обговорювалося питання виставити об’єкт на аукціон. Однак маємо ухвалити рішення – продати приміщення дорого та вилучені кошти скерувати на вкрай необхідну добудову Львівського перинатального центру", – зазначив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк.  

За його словами, впродовж місяця відбудеться круглий стіл для обговорення з громадськістю та експертами питання приватизації об’єктів комунальної власності, серед них – й на площі Ринок, 32 та вивільнених приміщень фтизіатричної служби. 

Опісля цього ухвалу винесуть на затвердження депутатів Львівської обласної ради.

Нагадаємо, у березні депутати створили спеціальну комісію, яка займеться питанням приватизації об'єктів спільної власності територіальних громад області.

Як повідомляли Вараінти раніше, приміщення універмагу на пл. Ринок, за попередніми оцінками, коштує близько 50 млн грн, а половину доходів від його продажу скерують на реконструкцію перинатального центру.

Додамо, зараз на пл. Ринок, 32 знаходиться пивоварня "Правда" львівського холдингу емоцій !Fest.

Із переліком об'єктів спільної власності територіальних громад області, які планують приватизувати, можна ознайомитися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.