Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

проект Збереження Карпатських Пралісів

carpathians.birdlife.org.ua

Вівторок, 25 квітня 2017, 14:24

Сколівські бескиди отримали авто для екопроекту

проект Збереження Карпатських Пралісів

Автомобіль "Reanult Duster" використовуватимуть у нацпарку "Сколівські Бескиди" для виконання пілотного проекту з продажу екопродукції в рамках соціально-економічного компоненту проекту "Збереження карпатських пралісів".  

Про це повідомляє офіційний сайт проекту "Збереження Карпатських Пралісів".

18 квітня, директор Українського товариства охорони птахів за участі керівника проекту "Збереження карпатських пралісів" передали автомобіль "Reanult Duster" керівнику екомаркетингової групи НПП "Сколівські Бескиди". 

Наразі за підтримки проекту парк працює над запуском власного виробництва екопродукції, що слугуватиме зразком для залучення до роботи інші парки. Для її успішного виконання екомаркетинговій групі було передано подрібнювач "Корсар Р-190" для подрібнення сухої трав’яної рослинності для виготовлення трав’яних чаїв, оплачено виготовлення 15 тис. упаковок для пакування чаїв, надано кошти для закупки насіння трав для чаїв з подальшим формуванням із них додаткових трав’яних плантацій. 

У коментарі Варіантам заступник директора парку за наукової роботи Василь Триндак розповів:

"Збираємося збирати і сушити мелісу лікарську, ромашку лікарську, м'яту лимонну, м'яту перцеву, календулу. Продаж здійснюватиметься у спеціалізованих магазинах тільки після реєстрації торгової марки. Поки що згідно постанови Кабінету міністрів національні парки можуть реалізовувати лише лікарську сировину."

Довідка. З 2016 року в рамках проекту "Збереження карпатських пралісів" розпочато соціально-економічний компонент, головною метою якого є підвищення соціально-економічні спроможності національних природних парків та збільшення вигоди місцевого населення від проживання у зоні парків. Він включає два напрямки: розроблення, брендування та маркетинг місцевої екопродукції, яка виробляється у екологічно дружній спосіб, та розвиток сільського зеленого туризму. 

Фото організаторів проекту "Збереження Карпатських Пралісів".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.