Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Чорнобильська зона

Середа, 26 квітня 2017, 11:34

У 2017 році в Чорнобилі запрацює сонячна електростанція

Чорнобильська зона

Наразі у Чорнобильській зоні триває будівництво цієї електростанції.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, наприкінці минулого року проводився збір заявок від інвесторів на будівництво сонячних електростанцій в Чорнобильській зоні.

"До 1 березня ми збирали ці заявки і отримали більше 50. Сьогодні проводимо підготовчу роботу по старту цих проектів", – наголосив Остап Семерак.

За його словами, потенціал Чорнобильської зони дозволяє реалізувати всі ці заявки.

"Чорнобильська станція мала 4 енергоблоки, а планувалося їх в радянські часи збудувати аж 12. Мережі, які будувалися, були доволі потужними. Я думаю, що ми можемо, при правильній організації роботи забезпечити інтерес всіх інвесторів, які прийшли", – додав Семерак.

Відтак, на території Чорнобильської зони вже почали будувати невелику сонячну станцію за кошти українського інвестора.

Нагадаємо, у січні цього року у розвиток сонячної енергетики в зоні відчуження були готові інвестувати 39 закордонних компаній. А ще в червні 2016 року низка канадських інвесторів зацікавися будівництвом сонячних електростанцій та біопаливних заводів у Чорнобильській зоні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.