Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

П'ятниця, 5 травня 2017, 11:09

В Україні виявили більше тисячі сміттєзвалищ: частину з них ліквідували

сміттєзвалище

Офіційно в Україні існує понад 6 тисяч сміттєзвалищ, а за підрахунками експертів – більше 30 тисяч.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, за понад сім місяців роботи інтерактивної карти сміттєзвалищ від українців надійшло понад тисячу звернень про місцезнаходження легальних та стихійних сміттєзвалищ.

Наразі з них вдалося ліквідувати 32,32%.

"Якщо вірити даним експертів про те, що в Україні існує понад 30 000 сміттєзвалищ, то понад 1% вже ліквідовано. Це відбулося в першу чергу завдяки активній громадянській позиції тих українців, котрі скористалися сервісом, а Мінприроди змусило чиновників на місцях виконувати свій обов’язок і прибирати сміття", – зазначив Остап Семерак.

За його словами, найактивніше до інформування про місцезнаходження сміттєзвалищ долучилися жителі Київської, Дніпропетровської, Житомирської, Миколаївської, Одеської, Харківської та Полтавської областей, а також Києва. Саме тому найбільше сміттєзвалищ ліквідували у цих областях.

Минулорічна інвентаризація сміттєзвалищ показала, що в Україні їх офіційно налічується 6153, однак експерти припускають, що в країні є щонайменше 30 тисяч сміттєзвалищ, у тому числі несанкціонованих.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Мінекології презентувало інтерактивну карту усіх сміттєзвалищ в Україні. Станом на початок січня цього року були ліквідовані майже 40% усіх стихійних сміттєзвалищ, про які повідомили українці, що становить більше сотні звалищ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.