Облрада планує оздоровити дітей загиблих у Грибовичах рятувальників

Четвер, 11 травня 2017, 11:45

Львівська облрада може виділити кошти на оздоровлення дітей загиблих на Грибовицькому сміттєзвалищі рятувальників.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з сесії Львівської обласної ради. 

Депутати Львівської облради пропонують виділити із бюджету кошти на оздоровлення дітей трьох рятувальників, що загинули на Грибовицькому сміттєзвалищі.

"Скоро мине рік з часу трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі. У рятувальників, що загинули, залишились сім'ї, і найменше, що ми можемо сьогодні зробити для них, – це виділити кошти на оздоровлення діток", –розповіла депутатка облради Уляна Дорош.

За її словами, конкретну суму, яка потрібна для оздоровлення дітей рятувальників, визначатимуть на бюджетній комісії.

"Перед тим, як обговорювати це питання на комісії, ми обов'язково звернемось до матерів, аби з'ясувати різні деталі. До прикладу, чи відпустять вони самих діток, чи будуть їх супроводжувати, адже там є діти різного віку. Тому такі нюанси потрібно обов'язково з'ясувати", – пояснила Уляна Дорош.

Нагадаємо, 30 травня 2015 року під обвалами сміття на Грибовицькому сміттєзвалищі загинули троє рятувальників та службовець ЛКП "Збиранка".

Як встановили правоохоронці під час розслідування кримінального провадження, посадовці ЛКП "Збиранка" порушували нормативно-технічні вимоги та правила пожежної безпеки у Грибовичах. Саме це і стало причиною трагедії на сміттєзвалищі.

Наприкінці січня Апеляційний суд зобов'язав Львівську міську раду провести рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Мітки: Грибовицьке сміттєзвалище, Львівська обласна рада, Уляна Дорош