Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

фтизіатрична служба

loda.gov.ua

Вівторок, 23 травня 2017, 17:10

Львівська міська рада судиться з обласною через продаж приміщень фтизіатричної служби

фтизіатрична служба

Через продаж комунальних приміщень, що на вул. Лемківській, 24 та Устияновича, 14 Львівська мерія подала на обласну раду до суду.  

Про це сьогодні повідомив під час круглого столу заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, передає кореспондент Варіантів.

Львівська обласна рада виставила на приватизацію через аукціон приміщення на вул. Лемківській, 24, яке належало Львівському протитуберкульозному диспансеру. На черзі – приміщення на вул. Устияновича, 14, яке також належало фтизіатричній службі.

"Ми прийняли рішення продати два приміщення на аукціоні – на вул. Лемківській, 24 та на вул. Устияновича, 14. Стартова ціна цих двох приміщень становить 15 мільйонів гривень. Кошти, отримані від продажу цього майна, підуть на потреби охорони здоров’я. Сьогодні у власності облради є дуже багато такого майна, яке використовується неефективно. Тому зараз комунальні приміщення потрібно ремонтувати, доводити до нормального стану, а ті об’єкти, які не потрібні, – продавати на аукціоні", – розповів Володимир Гірняк.

Водночас він наголосив, що Львівська міськрада судиться за ці приміщення через те, що вважає їх своїми. Та Гірняк запевнив, що це не завадить приватизації, а судову справу виграє саме обласна рада.

Як зауважила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак, сьогодні на балансі перебуває близько 1700 будівель. Втім забезпечити якісні умови для такої кількості приміщень дуже важко.

"За той ресурс, який ми сьогодні маємо, утримувати в якісному стані таку величезну кількість об’єктів практично неможливо. Більше того, стількох будівель не потрібно і власне для лікувальної роботи. Частина з них – це різні господарські приміщення. Тому рішення щодо продажу комунального майна є надзвичайно важливим для нашої галузі", – зазначила Ірина Микичак.

Відтак на Львівщині взялися за реорганізацію фтизіатричної служби, а кошти, отримані від продажу комунального майна, скерують на потреби медичних закладів.

"Ми закриваємо туберкульозні стаціонари, об’єднуємо їх, переводимо у поліклінічний варіант. У нас немає потреби у великій кількості туберкульозних диспансерів. І ми логічно зробили, коли об’єднали туберкульозні диспансери у Львові, Самборі і Старому Самборі. В нас почали вивільнятися приміщення, які просто непридатні для лікування людей, насамперед тих, які мають такі інфекційні захворювання як туберкульоз. В першу чергу, це приміщення на вул. Устияновича, Лемківській, Пасічній", – пояснила Ірина Микичак.

Також вона заявила, що за кошти, які отримають із вивільнення приміщень туберкульозної служби, можуть придбати мобільні флюорографи для Самбірського, Старосамбірського районів та обладнання для протитуберкульозних стаціонарів області.

Нагадаємо, мерія не дає продати обласній раді приміщення друкарні у центрі Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.