Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кінотеатр "Дружба"

Четвер, 25 травня 2017, 13:33

Кінотеатр "Дружба" залишиться у власності Дубневичів

кінотеатр "Дружба"

Суд відхилив позов про повернення львівського кінотеатру "Дружба" у комунальну власність.

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області.

Зокрема, Господарський суд Львівської області не задовільнив позов прокуратури про розірвання договору купівлі-продажу та зобов’язання повернути у комунальну власність приміщення кінотеатру "Дружба" на вул. Вітовського, 43а у Львові із власності ТОВ "Круаель".

"Вимога позивача про розірвання договору купівлі-продажу є безпідставною та необґрунтованою, відтак, і похідна вимога про зобов'язання ТзОВ "Круаель" повернути у власність територіальної громади будівлю кінотеатру "Дружба" задоволенню не підлягає, так як ТзОВ "Круаель" є законним власником даного нерухомого майна", – йдеться у рішенні суду.

Також суд наголосив, що прокуратура не представила достатньо обєктивних та переконливих доказів.

Нагадаємо, ще на початку 2000 року Львівська міськрада надала ТОВ "Круаель" кінотеатр "Дружба", що у Парку культури, для організації дозвілля, культурних і мистецьких заходів.

Однак у 2016 році фірма розпочала перетворення кінотеатру у ресторан. Підрядником робіт з реконструкції та перепланування будівлі колишнього кінотеатру "Дружба" є ТзОВ "Корпорація КРТ", яке належить народним депутатам, братам Ярославу та Богданові Дубневичам.

Прокуратура намагалася повернути кінотеатр "Дружба" у комунальну власність.

Детальніше про ситуацію, яка склалася навколо кінотеатру "Дружба", йдеться у статті Варіантів Парк культури імені Богдана Дубневича.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.