Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Вконтакті

golosgromadu.info

Середа, 31 травня 2017, 15:24

12 мільйонів українців продовжують користуватися російськими соцмережами

Вконтакті

До заборони російських сайтів ними користувалися 25 мільйонів українців.

Про це повідомляє РБК-Україна.

За даними статистики сервісу LiveInternet, кількість українських відвідувачів російських сайтів за два тижні скоротилася до 12 млн чоловік в день.

Прямі переходи на російські сайти українських користувачів впали з 25 млн до 10 млн, натомість значно зросла кількість переходів з Нідерландів, США та Німеччини.

"Це значить про використання VPN-сервісів, які перенаправляють трафік з України в Росію через ці країни. Загальне зростання аудиторії з цих трьох країн склав 2 млн, тому можна зробити грубе припущення, що загальна українська аудиторія російських сервісів скоротилася з 25 млн до 12 млн", –йдеться в дослідженні.

Нагадаємо, 16 травня президент Петро Порошенко застосував обмежувальні та спеціальні економічні санкції щодо соціальних мереж "Однокласники", "Вконтакте", онлайн-сервісів "Mail.ru" та "Яндекс".

Відтак, інтернет-провайдерів штрафуватимуть за відмову від блокування російських сайтів, однак користувачів за використання заборонених російських соцмереж, не притягатимуть до відповідальності.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.