Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Середа, 21 червня 2017, 10:25

Андрій Садовий опублікував відмови від мерів міст на прийом львівського сміття

Андрій Садовий

Із початку року Львівська міська рада скерувала майже 500 звернень до органів місцевого самоврядування, проте отримала 229 відмов, ще на 257 запитів відповідь не надійшла.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook.

Андрій Садовий зазначив, що від початку року Львівська міська рада скерувала 495 звернень щодо прийому сміття до обласних та місцевих органів влади. Із них надійшло 229 офіційних відмов, 9 погоджень, а ще на 257 звернень не надійшло жодної відповіді.

"Є одна "пісня", яку організатори сміттєвої блокади Львова співають кожного разу, коли доводять ситуацію до межі екологічної кризи: "Садовий ні до кого не звертався, тому ніхто Львову не допомагає". Щоб остаточно закрити це питання, викладаємо на сайті міської ради скани усіх відмов у допомозі від тих органів, до яких ми скеровували листи-прохання. Все, що Львів просив – це тимчасовий прийом принаймні невеликої кількості ТПВ на легальні полігони за офіційну оплату", – написав Андрій Садовий.

Найбільше відмов на прийом сміття Львів отримав із Вінницької (237), Волинської (209), Львівської (192) та Київської (114) областей. 

Загалом у переліку документів, опублікованих на сайті Львівської міської ради, є офіційні відмови з 22 областей України.

Також Садовий наголосив, що у кожного міста, яке відмовляло Львову у прийомі сміття, були як об’єктивні причини, так і політичні й навіть страх.

Нагадаємо, т. в. о. директора департаменту внутрішньої та інформаційної політики обласної держадміністрації Ольга Березюк, яка голодує під Львівською міською радою вже другий день через маніпуляції Андрія Садового щодо сміттєвої блокади, пообіцяла сьогодні вивісити реальний перелік міст, куди мер Львова їздив домовлятися про прийом відходів.

Також вчора під час свого візиту до Львова в. о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун зауважила, що попри небезпеку для здоров'я містян через невивезене сміття, надзвичайний стан наразі запроваджувати недоцільно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.