Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

угода про вільну торгівлю

Четвер, 29 червня 2017, 12:51

З серпня набуде чинності угода про вільну торгівлю з Канадою

угода про вільну торгівлю

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою запрацює 1 серпня.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Канада зробила свій подарунок нам до Дня Конституції: ми отримали урядову ноту про завершення всіх внутрішніх процедур для набуття чинності угоди про вільну торгівлю", – заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Угоду про вільну торгівлю між Україною та Канадою було підписано в Києві 11 липня 2016 року. Верховна Рада України ратифікувала її 14 березня 2017 року, а президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію 3 квітня 2017 року.

Зазначимо, ця угода скасує 98% тарифів на українські товари, що експортуються до Канади, для канадських товарів відразу скасовується 72% тарифів, а протягом 7 років безмитний експорт виросте до 98%.

Крім того, Угода взаємно відкриває ринки державних закупівель.

Нагадаємо, ще з 2009 року Україна та Канада вели переговори щодо впровадження зони вільної торгівлі, а в липні 2015 року представники обидвох країн підписали угоду про завершення переговорів про зону вільної торгівлі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.