Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

громадський заклад

npu.gov.ua

Вівторок, 11 липня 2017, 15:30

Із відомої львівської мережі вилучили контрафактної кави на 2 мільйони

громадський заклад

Права на використання логотипу, який був нанесений на каву та сувеніри, належать іншій особі.

Про це повідомила прес-служба Національної поліції України.

До правоохоронців звернувся із заявою правовласник торгової марки. Представники бренду повідомили, що внаслідок його незаконного використання їм завдано значної шкоди.

Оперативники Управління захисту економіки у Львівській області та слідчі обласного управління поліції не лише встановили особу, яка налагодила незаконний бізнес, але і встановили місця реалізації контрафактної продукції.

Відтак протиправну діяльність організував місцевий 32-річний підприємець. Мережа магазинів знаходилась в історичній частині Львова. У торгівельних точках реалізовували каву, сувеніри та інші продукти. На всіх товарах був нанесений логотип торговельної марки, права на яку належать іншій особі.

Крім того, для залучення більшого кола клієнтів та туристів у мережі Інтернет розмістили оголошення та рекламу продукції.

На підставі ухвали суду поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцем знаходження мережі магазинів.

Правоохоронці вилучили понад 1000 пакетів фасованої контрафактної кави із незаконним нанесенням торговельного знаку, понад 100 кг кави у зернах, обладнання для фасування та упакування кави, а також іншу продукцію із логотипами регіонального кавового бренду. Крім того, вилучено чорнові записи та інші речові докази, що підтверджують незаконну реалізацію контрафактної продукції.

За попередніми даними, правовласнику торговельного знаку завдано збитків на суму понад 2 мільйона гривень.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 170 тисяч до 255 тисяч гривень із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого, та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які спеціально використовувались для її виготовлення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.