Спершу нам потрібний закон про імпічмент президента, – Саакашвілі

Понеділок, 17 липня 2017, 12:12

Лідер партії «Рух нових сил» Міхеіл Саакашвілі повідомив, що в перший сесійний тиждень обов’язково потрібно провести закон про імпічмент президента.

Про це 15 липня він заявив на зустрічі з активом Руху нових сил у Львові.

«Я вважаю, що це найгірший парламент, який був в Україні. Завжди були злодії, але в парламенті існував політичний процес. В цьому ж парламенті відсутній політичний процес, відсутні політичні рішення, все вирішується десь за кулуарами. Наша мета це модернізація України, перетворення України у наддержаву Європи. І першим ми маємо провести закон про імпічмент президента, зняття депутатської недоторканності та запровадження процедури відкликання депутатів», – зазначив Саакашвілі.

Лідер партії розповів про програму Руху нових сил, як за 5 сесійних тижнів змінити Україну. Програмою передбачається проведення політичної реформи: новий закон про вибори депутатів і закон про олігархів, який повинен обмежувати право олігархів брати участь в українській політиці.

«Україна зростає на 2 % національного продукту на рік, але це все знищує інфляція. Україна може дуже легко зростати на 10-15%, і якщо вона буде так зростати, то через 5-6 років у нас буде подвоєння рівня життя. Якщо Україна буде зростати хоча б на 5-6%, то вона буде на межі існування, а якщо буде продовжувати тільки на 2%, то це Україну знищить», – додав Саакашвілі.

Також він підкреслив, що першого ж тижня потрібно створити антикорупційні суди та відмінити застави для корупціонерів. Провести закон про освіту і медицину. Потрібно Ліквідувати «Укроборонпром» та прийняти нову програму зброї. Ліквідувати «Укравтодор» та зачистити «Укрзалізницю».

Додамо, у квітні цього року партія "Воля" об'єдналась з "Рухом нових сил". Згодом Рух Нових Сил на Львівщині очолила донька помічника нардепа Дерев'янка. До цього обласним осередком політсили керувала помічниця народного депутата Володимира Параюска Наталія Шелестак.

Мітки: Міхеіл Саакашвілі, Рух нових сил