Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Міхеїл Саакашвілі

Четвер, 30 травня 2019, 10:17

Саакашвілі повернувся до України

Міхеїл Саакашвілі

Міхеіл Саакашвілі, якому напередодні Володимир Зеленський відновили українське громадянство, повернувся до України.  

Про це повідомляє "Українська правда".

Вчора, 29 травня, Екс-президент Грузії і екс-губернатор Одещини Міхеіл Саакашвілі близько 17:30 прилетів рейсом з Варшави до аеропорту "Бориспіль".

В Україні його зустріли журналісти, соратники по партії "Рух нових сил" та прихильники, які хором співали гімн України.

Сам Саакашвілі запустив на своїй сторінці у Facebook онлайн-трансляцію свого прибуття.

"Колишньому вигнанцю довелося з великими труднощами продиратися крізь натовп до виходу. На шляху йому подарували квіти, хтось навіть посадив на руки дитину. Інші люди з його рейсу перестрибували через паркан, щоб оминути велику чергу охочих зустріти Саакашвілі" – йдуться у повідомленні.

28 травня Андрій Садовий закликав Володимира Зеленського повернути українське громадянство Міхеілу Саакашвілі. Опісля президент України таки повернув Саакашвілі українське громадянство.

Нагадаємо, 10 вересня 2017 року Міхеїл Саакашвілі прибув в Україну через пункт пропуску "Шегині". Через його приїзд у Шегинях постраждали 11 поліцейських. А львівська поліція затримала п'ять учасників незаконного перетину кордону у Шегинях, серед яких був і Олександр Бурцев.

А 13 вересня екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі покинув Львів. Наступного дня він розпочав тур містами України, а 17 жовтня у Києві розпочався мітинг з вимогою скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство і створити антикорупційний суд.

До акції долучилися й інші міста, зокрема, у Львові вранці активісти зібралися перед будівлею Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.