Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Вівторок, 28 травня 2019, 16:33

Садовий милостиво просить у Зеленського живота для Саакашвілі

Андрій Садовий

Андрій Садовий закликав Володимира Зеленського повернути українське громадянство Міхеілу Саакашвілі.

Про це він повідомив міський голова Львова Андрій Садовий на своїй Facebook-сторінці.

Лідер партії "Самопоміч" Андрій Садовий звернувся до президента Володимира Зеленського з закликом скасувати указ його попередника Петра Порошенка і відновити українське громадянство Міхеіла Саакашвілі.

За його словами, екс-президент Грузії та екс-губернатор Одеської області є для нього товаришем, який приїхав в Україну в найважчі часи.

"Не напрошувався, а приїхав на запрошення української влади. Позбавлення його громадянства лише за те, що посмів піти проти Порошенка, було принизливим актом як для самого президента, так і інституту українського громадянства" – додав він.

Садовий закликав Зеленського скасувати указ Порошенка  і відновити Саакашвілі в правах.

Сьогодні, 28 травня, президент України Володимир Зеленський повернув Міхеілу Саакашвілі українське громадянство.

Нагадаємо, 10 вересня 2017 року Міхеїл Саакашвілі прибув в Україну через пункт пропуску "Шегині". Через його приїзд у Шегинях постраждали 11 поліцейських. А львівська поліція затримала п'ять учасників незаконного перетину кордону у Шегинях, серед яких був і Олександр Бурцев.

А 13 вересня екс-голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі покинув Львів. Наступного дня він розпочав тур містами України, а 17 жовтня у Києві розпочався мітинг з вимогою скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство і створити антикорупційний суд.

До акції долучилися й інші міста, зокрема, у Львові вранці активісти зібралися перед будівлею Львівської ОДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.