Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська ОДА

Вівторок, 18 липня 2017, 12:36

Садовий гальмує передачу "Львівспецкомунтрансу", – ЛОДА

Львівська ОДА

Львівська міськрада і облдержадміністрація не можуть порозумітись щодо управілння ЛКП "Львівспецкомунтрансом".

Про це сьогодні повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської ОДА Назарій Романчук, передає кореспондент Варіантів.

"У нас є певні проблеми зі "Львівспецкомунтрансом", адже місто гальмує передачу цього комунального підприємства попри те, що було прийняте рішення сесії облради, в якому була прописана спрощена процедура передачі. На жаль, до сир пір нам жодних пропозицій щодо передачі не надали", – зазначив Назарій Романчук.

Водночас він підтвердив, що Львівська міська рада все-таки надсилала минулого тижня в ОДА листа, в якому йшлось про спосіб передачі "Львівспецкомунтрансу" на баланс області.

Втім, за словами Романчука, пропозиція міськради є неприпустимою.

"Міськрада хоче створити філію "Львівспецкомунтрансу", яку й передати на управління обласної держадміністрації. Запропонований спосіб є абсолютно неприпустими, оскільки він не передбачає тих функцій, які повинна здійснювати облдержадміністрація в управлінні підприємством. Ми надали в міську раду свої пропозиції щодо передачі підприємства, також скерували договір (передачі "Львівспецкомунтрансу", – ред.), який опрацювали наші юристи. Але станом на сьогодні жодної реакції немає", – додав Назарій Романчук.

Зазначимо, згідно зі зверненням голови Львівськоої ОДА Олега Синютки до міськради щодо делегування функцій за управлінням сміттям у Львові до 2019 року, керування "Львівспецкомунтрансом" мерія повинна передати області повністю.

Наприкінці червня міський голова Львова Андрій Садовий прийняв пропозицію ОДА щодо сміття, а згодом відповідне рішення ухвалили й депутати міської ради.

Також вчора Андрій Садовий розпорядився збільшити статутний капітал "Львівспецкомунтрансу" на 8 млн грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.