Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

П'ятниця, 4 серпня 2017, 12:12

У Львові вдвічі підняли тарифи на вивезення сміття

львівське сміття

Вартість вивезення 1 тонни сміття для населення становитиме 803 гривні.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив тарифи на послуги з вивезення побутових відходів у Львові.

З 1 вересня для населення вартість вивезення сміття становитиме від 718,97 до 803,74 грн за тонну, в залежності від того, яка фірма-перевізник забирає сміття. А вивезення великогабаритних відходів – до 435,81 грн.

Також виконком затвердив тарифи на послуги з вивезення побутових відходів для бюджетних установ та інших споживачів, тарифи на вивезення рідких відходів та вивезення ремонтних відходів: 842,01 грн за тонну, 114,77 грн за тонну й 368,41 грн за тонну.

Як йдеться у проекті рішення, у вартість послуг з вивезення побутових відходів врахована вартість із збирання, зберігання та вивезення сміття.

Ці тарифи розроблялися перевізниками, а опісля були скеровані до Львівської ОДА на затвердження. Облдержадміністрація опрацювала подані перевізниками розрахунки тарифів на вивезення сміття, погодила їх та скерувала на затвердження виконавчому комітеті, який їх сьгоодні прийняв.

Зазначимо, у січні 2017 року Львівська міська рада уже встановила нові тарифи на вивезення сміття у Галицькому районі. Тоді вартість вивезення 1 тонни сміття визначили у 390 гривень. 

Також у вересні з ініціативи компаній-перевізників можливе підвищення тарифів на вивезення сміття зі Львова через нерентабельність послуги.

Нагадаємо, з 1 липня Львівська міська рада передала функції щодо вивозу сміття Львівській ОДА до 2019 року, мерія також повинна передати області повне керування "Львівспецкомунтрансом".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.