Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

тетр ім. Лесі Українки

Вівторок, 29 серпня 2017, 11:02

На посаду директора театру Лесі Українки претендують 6 кандидатів

тетр ім. Лесі Українки

У місті триває конкурс на посаду посаду директора-художнього керівника театру імені Лесі Українки.

Про це йдеться на сайті Львівської міської ради.

У середині липні управління культури Львівської міської ради оголосило конкурс на посаду директора-художнього керівника Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки.

Засідання конкурсної комісії відбудеться уже сьогодні, а документи на участь у конкурсі подали шестеро претендентів. Зокрема:

- Євген Лаврешчук, режисер-постановник музичного театру, театральний продосер, педагог; уродженець Львова, керував 13 років польським театром у Росії та 8 років Міжнародною театральною школою у Москві.

У 2013 роцi рiшенням мiнicтpa культyри Польщi Богдана Здроєвського йому було присвоєно звання "Заслужений дiяч культури Польщi". З 2015 року Лаврешчук викладає предмет "Менеджмент та маркетинг у некомерцiйних органiзацiях та закладах культури" у Вроцлавськiй академii бiзнесу та дипломатiї.

- Микола Яремків, киянин, навчався у ЛНУ ім. І. Франка, з 2008 року працював викладачем з майстерності актора у Національному університеті театру, кіно та телебачення ім. Карпенка Карого, учасник різних міжнародних театральних фестивалів.

- Оксана Цимбал, з 1995 до 2005 рр. працювала актрисою у Львівському театрі ім. Леся Курбаса, з 2001 року до 2005 року викладала сценічну мову у ЛНУ ім. І.Франка на факультеті культури і мистецтв. Як режисер поставила у театрі ім. Леся Курбаса вистави "Одісея" за Гомером (2002) та "Забави на Андрія і не тільки" за творами Шевченка (2004). Наразі Цимбал працює у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І.Карпенка-Карого.

- Тарас Кіцинюк, працює в ПП "Армана", засновник цього підприємства, раніше був актором театру ім. Лесі Українки.

- Микола Павлів, з липня 2017 року є тимчасово в.о. директора театру ім. Лесі Українки, 2015-2017 рр. – директор КУ "Львівський  драматичний театр імені Лесі Українки", 2007-2014 рр. – начальник відділк регулювання орендних відносин управління комунальної власності Львівської міської ради.

- Ольга Пужаковська, з 2012 року є менеджером проектів ЛММГО "Мистецька майстерня "Драбина", з березня до червня 2017 року – головний адміністратор театру ім. Лесі Українки, була позаштатною кореспонденткою ZIKу, працювала головною спеціалісткою відділу культури по охороні об’єктів культурної спадщини Рахівської райдержадміністрації. 

Нагадаємо, торік у вересні художнім керівником театру став драматург Павло Ар'є. Цього літа він звільнився за власною ініціативою. Зараз тимчасово обов'язки директора виконує Микола Павлів.

У 2015 році актори Львівського театру імені Лесі Українки оголосили страйк та недовіру тодішньому директору театру Олексію Коломійцеву та звинуватили його у перевищення посадових обов'язків та фінансових махінаціях.

Після проведення розслідування, комісія звільнила Коломійцева і не продовжувати контракт з ним та ввести у штат театру посаду художнього керівника. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.