Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

Середа, 20 вересня 2017, 11:59

На Львівщині 58 сміттєзвалищ потребують невідкладної рекультивації

сміттєзвалище

Найбільше з них знаходяться у Золочівському районі області.

Про це йдеться у звіті департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Згідно із даними департаменту екології, 58 сміттєзвалищ, які знаходяться у шести районах області та у Червонограді, потребують невідкладної рекультивації.

Найбільше таких сміттєзвалищ було виявлено у Золочівському районі – 41, по 4 у Бродівському, Жидачівському та Мостиському районах, 3 – у Городоцькому районі та по 1 у Жовківському районі і Червонограді.

 

Однак цьогоріч Львівська ОДА рекультивовує 5 великих сміттєзвалищ: по 1 Миколаївському та Турківському районах та 3 звалища у Жовківському районі. 

А рекультивацію решти сміттєзвалищ продовжать уже з наступного року.

Нагадаємо, станом на сьогодні в області є 154 несанкціонованих сміттєзвалища. Наразі на Львівщині діє інтерактивна карта незаконних сміттєзвалищ.

Додамо, у вересні 2016 року Мінекології презентувало інтерактивну карту усіх сміттєзвалищ в Україні. Станом на травень цього року через неї було виявлено 1344 смітників, з яких 29,38% ліквідували.

Найактивніше із стихійними сміттєзвалищами борються у Київській, Дніпропетровській, Харківській та Миколаївській областях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.