Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєзвалище

Середа, 20 вересня 2017, 17:32

На Львівщині два сміттєзвалища перебувають у аварійному стані

сміттєзвалище

Із 20 офіційних сміттєзвалищ у області 2 знаходяться у аварійному стані.

Про це йдеться у звіті департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

Згідно із даними департаменту екології, із 20 сміттєзвалищ, які знаходяться у на балансі комунальних підприємств області, у незадовільному стані перебувають сміттєзвалища у Рава-Руській та у Бродах.

Із них паспорта на місце видалення відходів не мають МВУЖКГ міста Старий Самбір (смт. Стара Сіль) та КП "Турківське житлово-комунальне управління" (смт. Бориня). Ще чотири комунальні підприємства лише розробляють цей паспорт: КП "Буськ", КП ЖКГ Белзької міської ради, КП ЖКГ Велико-Мостівської міської ради та КП "Комунальник" (Червоноград).

Щодо фінансування заходів у сфері поводження з побутовими відходами у області, то із резервного фонду держбюджету на це передбачено 50000 тис грн, а із обласного бюджету – 27605 тис грн.

Нагадаємо, станом на сьогодні в області є 154 несанкціонованих сміттєзвалища. Наразі на Львівщині діє інтерактивна карта незаконних сміттєзвалищ.

Додамо, у вересні 2016 року Мінекології презентувало інтерактивну карту усіх сміттєзвалищ в Україні. Станом на травень цього року через неї було виявлено 1344 смітників, з яких 29,38% ліквідували.

Найактивніше із стихійними сміттєзвалищами борються у Київській, Дніпропетровській, Харківській та Миколаївській областях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.