Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Юрій Голець

Львівський прес-клуб

П'ятниця, 22 вересня 2017, 12:13

Гольцю зменшили суму застави з 2 мільйонів до 134 тисяч

Юрій Голець

Керівника управління житлового господарства міськради Юрія Гольця спіймали на хабарництві наприкінці 2016 року, тоді ж його звільнили із міської ради.

Про це повідомляють "Наші гроші. Львів".

Зокрема, Франківський районний суд Львова задовольнив клопотання адвокатів екс-керівника управління житлового господарства Львівської міськради Юрія Гольця щодо про зменшення розміру застави з 2 млн грн до 134,72 тис грн.

Відтак, суд постановив повернути 1,87 млн грн застави, яку сплатила за Юрія Гольця львів’янка Наталія Натальченко.

"Суд вважає, що застава у розмірі 2 млн грн є неспівмірною з сумою хабаря у 90 тис грн. Крім того, згідно з законом, розмір застави для особи, яка вчинила тяжкий злочин, становить 20 – 80 мінімальних заробітних плат, тобто 134,72 тис. грн. Саме до такої суми і зменшили заставу для Юрія Гольця", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, Юрія Гольця затримали у листопаді 2016 року після отримання чергової частини хабара у розмірі 80 тис грн. Загалом він за 700-800 тис грн пообіцяв посприяти в укладенні міською радою із підприємцем договорів на проведення капітального ремонту будинків та обіцяв не створювати перепони в проведенні розрахунків за ними.

Загалом чиновник планував укласти такі договори на 10 млн грн, а розмір хабара мав становити 7-8% від ціни кожного з договорів.

Тоді ж суд становтив заставу хабарнику у 2 млн грн, яка була сплачена.

Додамо, також ще наприкінці жовтня 2016 року прокуратура Львівської області оголосила Юрію Гольцю про підозру щодо незаконного поводження з відходами на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.