Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

провалля біля Стебника

Вівторок, 10 жовтня 2017, 12:18

Депутати виділили 1,4 млн грн на провалля під Стебником

провалля біля Стебника

За ці кошти проведуть моніторингові дослідження.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з сесії Львівської обласної ради.

Сьогодні депутати погодили виділення з обласного бюджету 1,483 млн грн на "моніторингові дослідження в межах території гірничого відводу шахтних полів рудників №1 та №2 Стебницького калійного родовища та території дамб хвостосховищ".

Це рішення підтримали 60 депутатів.

Дослідження проводитимуть фахівці-екологи Івано-Франківського національного інституту нафти і газу, а також німецької фірми K-UTEC AG.

Як заявив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник, станом на зараз у Стебнику все ще існує загроза зсуву землі на підприємстві "Полімінерал".

"У неділю ми виїхали з фахівцями Івано-Франківського національного інституту нафти і газу на місце, де було встановлено, що є загроза повторного зсуву землі по периметру 50 метрів навколо провалля", – наголосив Руслан Гречаник.

Водночас він додав, що на території Львівщини немає більше підприємств, діяльність яких може спричинити зсув землі, відтак загрози повторення подібної надзвичайної ситуації як у Стебнику немає.

Також на сесії облради, яка відбудеться наприкінці жовтня, із звітом має виступити ще й власник ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал".

Нагадаємо, у ніч на 30 вересня, між містом Стебник і селом Модричі Дрогобицького району стався карстовий провал породи і землетрус.

Причиною виникнення провалу є невиконання заходів консервації рудника № 2 ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал", що спричинило руйнування ціликів.

Детальніше про ситуацію що склалась внаслідок провалу йдеться у публікації Варіантів "Провалля під Стебником".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.