Рейдери добиваються скасування судового рішення, яким визнано незаконним захоплення ТРК «Victoria Gardens»

Понеділок, 16 жовтня 2017, 20:09

Львівський апеляційний господарський суд 17 жовтня продовжить розгляд апеляції на рішення суду першої інстанції, яким зупинено рейдерське захоплення прав власності ТРК «Victoria Gardens».

Екс-директор ТОВ «Фенікс-Капітал» громадянин Туреччини Оджаклі Айтач спільно з громадянами України фіктивними покупцями ТРЦ Петром Бігуном (екс-слідчий прокуратури Києва) та Юрієм Губіним (екс-працівник СБУ та податкової міліції) намагаються незаконно захопити підприємство на підставі підроблених у Туреччині довіреностей та договору купівлі-продажу.

15 вересня дана група осіб здійснила чергову спробу захоплення ТРК «Victoria Gardens», вступивши в змову з державним реєстратором Київської обласної філії КП «Центр державної реєстрації» А. Петрик.

Остання незаконно на підставі підроблених довіреностей внесла зміни до державних реєстрів, згідно з якими замість компанії «GLOBCON LIMITED» засновниками ТОВ «Фенікс-Капітал» вказано Бігуна, а керівником товариства – замість чинного директора ТРЦ «Victoria Gardens» Євгенія Короля записано Оджаклі.

За фактом підроблення документів в Україні і в Туреччині порушені кримінальні провадження.

У Туреччині правоохоронці затримали спільників Оджаклі Айтача, а його самого оголосили в розшук. Натомість в Україні триває досудове розслідування.

Власники ТРК «Victoria Gardens» з приводу незаконних дій державного реєстратора звернулись до Мінюста. Відбулось два засідання антирейдерської комісії Міністерства юстиції, які, однак, не дали належної правової оцінки дій Петрик. На засіданнях було озвучено, що Петрик є фігурантом гучних справ, пов’язаних із захопленням юридичних осіб по всій Україні. У держреєстрах можна знайти понад 40 рішень у адміністративних справах, за позовами до державного реєстратора Петрик.

За відсутності реакції з боку уповноважених державних структур України на факти порушення конфлікт може вийти на рівень міждержавних турецько-українських стосунків.

Нагадаємо, ТРЦ «Victoria Gardens» належить ТзОВ «Фенікс-Капітал». Власником останнього є компанія Ґлобкон<Лімітед», (Англія та Уельс), заснована громадянами Туреччини Бураком Башлілару та Хазінедароглом Юміт Сюлейманом.

ТРЦ «Victoria Gardens» - найбільший торгово-розважальний комплекс Західної України.

Прес-реліз

Мітки: Львів, рейдери, рейдерська атака, торгівля