Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівобленерго

Понеділок, 23 жовтня 2017, 14:52

Цієї зими в Україні не вводитимуть надзвичайний стан в енергетиці

Львівобленерго

"Укренерго" виключило можливість віялових відключень в осінньо-зимовий період 2017-2018 рр.

Про це повідомляє РБК-Україна. 

Як заявив сьогодні голова "Укренерго" Всеволод Ковальчук, хоча ситуація з запасами вугілля на складах ТЕС зараз незадовільна, однак компанія не проводитиме віялові відключення електрики.

"Віялових відключень в осінньо-зимовий період не буде. Розроблені сценарії для покриття дефіциту. Проходження зими залежить від того, як ТЕС забезпечать себе паливом", – наголосив Всеволод Ковальчук.

За його словами, в разі нестачі вугілля можуть бути задіяні газомазутні блоки або прийняті інші заходи, і лише в останню чергу компанія може застосувати віялові відключення електроенергії.

Нагадаємо, у лютому в Україні запровадили надзвичайний стан у сфері енергетики. Тоді ж Мінрегіонбуд доручив головам ОДА та обленерго розробити графіки зменшення енергоспоживання у пікові години.

Надзвичайний стан передбачає застосування графіків погодинного відключення електроенергії.

Наразі у області не планують проводити "віялові" відключення електроенергії, однак мешканців Львівщини закликають зменшити її споживання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.