Садовому та Синютці може загрожувати кримінальна відповідальність через опалювальний сезон

П'ятниця, 27 жовтня 2017, 13:49

Геннадій Зубко вказав на кримінальну відповідальність для голів ОДА та місцевої влади за несвоєчасне підключення до тепла.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України. 

Як заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голови ОДА і місцеві адміністрації до 31 жовтня повинні провести моніторинг і підготувати всі проблемні питання щодо проходження опалювального сезону у області.

Від додав, що при виявлені фактів бездіяльності і невчасного виконання обов’язків органами місцевого самоврядування, відповідні матеріали будуть направлені до Генпрокуратури.

"Місцеве самоврядування зобов’язане сумлінно виконувати обов’язки перед своїми громадянами. А це – вчасний запуск і вчасна подача тепла до домівок наших українців", – зазначив Геннадій Зубко.

За словами міністра, голів органів місцевого самоврядування за неналежне виконання своїх обов’язків можуть притягнути до кримінальній відповідальності.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив з’ясувати ситуацію із початком опалювального сезону у регіонах.

Нагадаємо, 23 жовтня у Львові відновили опалювальний сезон. Офіційно він стартував 10 жовтня, однак через підвищення температури з 15 жовтня подачу опалення було призупинено.

Також через суттєву заборогованість "Львівтеплоенерго" не подає опалення мешканцям 6 будинків у місті.

Мітки: Андрій Садовий, Володимир Гройсман, Геннадій Зубко, Олег Синютка, опалювальний сезон