Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

будинок органної та камерної музики

Понеділок, 30 жовтня 2017, 17:55

Суд відкрив провадження щодо конкурсу на посаду директора органного залу у Львові

будинок органної та камерної музики

Робота Львівського будинку органної і камерної музики та конкурс на посаду директора цього закладу є тимчасово заблокованими.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявила директор департаменту розвитку міськради Наталія Бунда, станом на сьогодні заблоковано роботу Будинку органної та камерної музики у Львові, а також можливість проведення конкурсу. 

"Було оголошено конкурс, проведено усю процедуру і в п’ятницю мало відбутися перше засідання конкурсної комісії. Однак воно було перенесено, адже до нас надійшов лист від одного з кандидатів на посаду директора про те, що є ухвала суду про відкриття провадження", – наголосила Наталія Бунда.

За її словами, до міськради надійшли чотири листи з Національної поліції, з Міністерства культури, з Професійної спілки працівників культури центрального комітету і Львівської області про те, що вони не визнали результати проведення першого конкурсу.

"Хочу наголосити, що результатів першого конкурсу не було тому, що не було належно оформленого протоколу з результатами засідання, відтак не було визначено переможця. Тобто Львівська міська рада не мала з ким підписувати контракт", – зазначила Наталія Бунда.

Нагадаємо, раніше міськрада оголосила конкурс на посаду директора Львівського будинку органної та камерної музики. 23 серпня 5 із 9 членів журі обрали новим директором Юліанна Винницького, який керує закладом з 1988 року. Його єдиним конкурентом був Іван Остапович.

Частина громади Львова, яка виступила проти такого конкурсу, 24 серпня вийшла на акцію протесту під стіни Органного залу. Тоді ж Остапович заявив, що конкурс на посаду очільника Львівського органного залу відбувся із порушенням законодавства, натомість Юліан Винницький вважає, що конкурс є легітимним, а його конкурент просто "не вміє програвати". 

Опісля спеціальна робоча група, яка була створена для розгляду цієї ситуації,  рекомендувала управлінню культури Львівської міської ради оголосити новий конкурс. До цієї робочої групи, про яку оголосили 28 серпня, увійшли працівники департаменту розвитку, управління культури і юридичного управління.

23 жовтня міськрада вдруге оголосила конкурс на посаду директора Львівського будинку органної та камерної музики.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.