Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Польща

Вівторок, 14 листопада 2017, 12:36

Порошенко приїде до Кракова через складений Польщею список українців-нон ґрата

Польща

У Кракові відбудеться зустріч Консультаційного комітету президентів Польщі та України.

Про це повідомляє Польське радіо.

17 листопада у Кракові відбудеться надзвичайне засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі на рівні зовнішньополітичних радників

Як заявив співголова цього комітету з польської сторони, глава кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський, засідання відбудеться за ініціативою української сторони через погіршення двосторонніх взаємовідносин.

Зазначимо, Консультаційний комітет є дорадчим органом, що покликаний сприяти реалізації домовленостей між главами обох держав, спрямованих на поглиблення дружніх стосунків між Україною і Польщею, який очолюють зовнішньополітичні радники президентів.

Нагадаємо, Польща склала список українців, яким заборонено в‘їзд у країну. Вона неофіційно оголосила персонами нон-грата українських істориків, серед яких директор комунального підприємства Львівської облради "Доля" Святослав Шеремета. 

Раніше глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Польща не погодиться поставити знак рівності між УПА і Армією Крайовою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.