Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

меморіальна табличка Яцеку Куреню

П'ятниця, 17 листопада 2017, 13:32

Садовий обіцяє не перейменовувати Стрийську вулицю у Львові

меморіальна табличка Яцеку Куреню

Ініцітивна група львів'ян таким чином планує вшанувати пам'ять почесного громадянина Львова Яцека Куроня.

Про це міський голова Львова Андрій Садовий написав на своїй сторінці у Facebook.

"Наступного тижня комісія з переіменувань розгляне звернення ініціативної групи львів'ян щодо вшанування пам'яті почесного громадянина Львова Яцека Куроня", – повідомив очільник міста.

Він додав, що вулицу Стрийську, де жив політик, не перейменовуватимуть.

Нагадаємо, Львові на вулиці Стрийській, 38 у липні 2012 року встановили меморіальну таблицю на будинку де народився та прожив перші роки життя Яцек Куронь. Тоді ж мешканці цього будинку скаржились на поганий стан і заявили владі про потребу капітального ремонту.

Додамо, що цієї осені загострились відносини між Україною та Польщею.

Польща склала список українців, яким заборонено в‘їзд у країну. Вона неофіційно оголосила персонами нон-грата українських істориків, серед яких директор комунального підприємства Львівської облради "Доля" Святослав Шеремета. Ініціатива переймеування вулиці на честья Яцека Куроня спрямована на покращення відносин між країнами.

Яцек Куронь (1934-2004) був одним з найвидатніших діячів польської антикомуністичної опозиції, захисником прав людини, істориком.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.