Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Синютка

ЛОДА

Понеділок, 20 листопада 2017, 22:01

Синютка поспішає на допомогу Шереметі

Олег Синютка

Голова Львівської ОДА Олег Синютка попросив Польщу переглянути рішення про заборону Шереметі в'їзду в країни Шенгену. 

Голова Львівської ОДА Олег Синютка сьогодні в розмові з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Рафалом Вольским висловив певність щодо необхідності перегляду польською стороною рішення щодо Святослава Шеремети як запоруки добросусідських стосунків між країнами.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

"Ми завжди виступаємо за добросусідські стосунки, але я переконаний, що ми не маємо права давати будь-кому зловживати цим і нехтувати нашою толерантністю і нашим бажанням добросусідства. Я впевнений, що такі рішення повинні бути переглянуті польською стороною як символ добросусідства і бажання мати добрі стосунки між українцями та поляками", – сказав Олег Синютка.

Він також наголосив на тому, що що українці разом з тим не дозволять нікому проводити ревізію історію.

"Ми нікому не дамо ревізувати нашу історію. Підручники з історії України не будуть писатися ні в Москві, ні в будь-якій іншій столиці світу. Підручники з історії України, на жаль, написані кров'ю українських патріотів і це наша внутрішня справа, наші національні інтереси як трактувати ті чи інші події. І те, що стосується Української революції столітньої давнини, УПА, Голодомору та інших історичних подій – це наше право та наші національні інтереси", – заявив Олег Синютка.

Нагадаємо, 18 листопада польські прикордонники не впустили в Польщу відповідального секретара Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету.   

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.