Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

Вівторок, 21 листопада 2017, 17:19

Акції протесту за кошти російських спецслужб організовував мешканець Львівщини

львівська поліція

Правоохоронці затримали організатора псевдопротестних акції у західних регіонах України.

Про цу повідомила прес-служба СБУ.

СБУ встановила причетність мешканця Львівщини до організації та проведення замовних «мітингів» у Львівській, Рівненській та Київській областях.

Як наголосили правоохоронці, організатор акцій отримував від російських спецслужб вказівки та спеціально розроблені інструкції щодо проведення протестів, вони фінансувалися російськими кураторами.

Одна акція вартувала від 4 до 10 тис доларів, а учасників протесту організатор шукав серед малозабезпечених мешканців, контролював виготовлення та розповсюдження агіток із закликами виходити на мітинги, які підбурювали до масових безпорядків.

Зловмисника затримала у Луцьку в орендованій ним квартирі. Під час обшуку правоохоронці вилучили у нього засоби зв’язку, що використовувались для координації з іноземними кураторами, та переписку з інструкціями.

Організатору оголошено про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Він перебуває під вартою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.