Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

концерти у Львові

Середа, 22 листопада 2017, 12:59

Для проведення гастолів в Україні російські виконавці мають отримати дозвіл від СБУ

концерти у Львові

СБУ розробила механізм для організації гастролів в Україні громадян Росії.

СБУ розробила порядок для організаторів гастрольних заходів в Україні, про це повідомила прес-служба Служби безпеки України.

Зокрема, організатор гасторів із Росії має не пізніше ніж за 30 днів до дня заходу подати до СБУ запит на отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина Росії до участі у заході.

Він має надати СБУ відомості про місце, дату та час їх проведення, а також назву гастролів, сценічний псевдонім учасника заходу, його належність до творчих колективів. У свою чергу, СБУ протягом 10 днів з моменту одержання запиту розглядає та надає організатору гастрольного заходу відповідь.

При укладанні договору з артистом організатор гастролей має врахувати, що законні підстави для недопущення росіянина до України можуть з’явитися після надання СБУ відповіді на запит.

За порушення норм закону організатором гастролей передбачається адміністративно-господарська відповідальність у формі штрафу в розмірі від 50 до 100 мінімальних заробітних плат.

Нагадаємо, 5 жовтня Верховна Рада затвердила обмеження та заборони на проведення гастрольних заходів в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.