Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 21 грудня 2017, 11:19

Депутати облради дозволили містам, які приймають львівське сміття, залишити невитрачені субвенції

львівське сміття

Ці кошти місцева влада зможе використати на соціально-економічний розвиток у 2018 році.

Відповідне рішення сьогодні прийняли під час позачергової сесії Львівської обласної ради, передає кореспондент Варіантів.

"За" проголосували 65 депутатів. 

Як зазначив голова комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Олег Домчак, міста області, які приймають львівське сміття, зможуть залишити у своїх бюджетах субвенції на соціально-економічний розвиток, що надійшли з бюджету Львова.

"Не всі міста встигли витратити кошти субвенції на соціально-економічний розвиток, які надійшли з бюджету Львова. Тому цим рішенням ми дозволимо залишити ті кошти на місці, а не переравляти їх до обласного бюджету, і дозволимо містам використати ці кошти наступного року відповідно до призначення", – пояснив Олег Домчак.

Нагадаємо, нещодавно облдержадміністрація розподілила 20 млн грн субвенції містам за прийом львівського сміття.

Станом на сьогодні Львівська ОДА контролює вивіз сміття зі Львова з кінця червня 2017 року. 

А ще наприкінці листопада міський голова Львова Андрій Садовий розпорядився виділити з бюджету Львова 25 млн грн і перерахувати їх до обласного бюджету за вивезення сміття з міста, а також на на виконання підписаного у квітні "сміттєвого" меморандуму.

Додамо, у розпорядженні Варіантів є проект Програми поводження з твердими побутовими відходами у Львівській області на 2017-2022 роки.

Згідно з ним до 2022 року на Львівщині планують залишити лише 7 полігонів ТПВ. Тому протягом наступних 5 років в області повинні рекультивувати і закрити 14 санкціонованих та ще 154 стихійні сміттєзвалища.

Також у межах проекту Програми поводження з ТПВ на Львівщині, територію області поділять на 6 субрегіонів, у яких облаштують сучасні полігони ТПВ та підприємства з утилізації і переробки сміття. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.